Examen veiligheidsadviseur.  Extra tijd kopen of regels veranderen ?

Voor velen is het examen veiligheidsadviseur een behoorlijk pittige opgave.  De vragen zijn op zich niet lastig maar het zoeken naar de juiste antwoorden kan een behoorlijke klus zijn waardoor de kandidaat uiteindelijk in tijdsnood kan komen en daardoor niet slaagt. Het slagingpercentage voor degenen die het volledige (initiële) examen moeten afleggen ligt al jaren rond de 52%. Voor de herhaal examens die elke 5 jaar afgelegd moet worden ligt het percentage tussen de 85% en 90%. Er is voor examen kandidaten de mogelijkheid bij het aanvragen van het examen extra tijd (15 minuten) te kopen.  Dit kunt u zelf doen als u het examen aanvraagt of via uw opleider. De kosten voor een kwartier tijd bedraagt slechts 12 euro en kan u net dat beetje tijd geven om de vragen af te maken of de antwoorden nog even na te kijken.

Het is uiteraard mooi dat je tegen betaling extra tijd kunt kopen maar tegelijkertijd vraag ik me af of met een slagingspercentage van zo'n 52% de tijd uberhaupt toereikend is. Het beantwoorden van 30 vragen plus 2 cases (10 vragen) geeft de kandidaten slechts 3 minuten en 22 seconden per vraag.  Er zijn vragen die je wellicht op basis van ervaring zou kunnen beantwoorden maar juist aan die veronderstelde ervaring ontbreekt het als je het initiële examen aflegt. Ligt het dan aan de kwaliteit van de opleiders? Besteden zij voldoende tijd aan het oefenen van vragen onder tijdsdruk, stellen we te lage (opleidingseisen) aan de kandidaten of is de tijd die je voor het initiele examen hebt gewoon niet toereikend. 

We gaan hier als gevaarlijkestoffen.NET de komende tijd onderzoek naar doen en zouden ook graag uw input willen krijgen.  Hoe kijkt u als examenkandidaat of als opleider tegen deze materie aan.  Is het goed zoals het nu is georganiseerd of zijn er zaken die voor verbetering vatbaar zijn. We hebben uiteraard ook input gevraagd aan het CBR en ze tevens gevraagd naar de slagingspercentages per opleider. 

wilt u meewerken aan het onderzoek stuur dan aub een mail naar veiligheidsadviseur@gevaarlijkestoffen.net

 

GEVSTOF LOGO NEW

OVER   

Over Gevaarlijkestoffen.NET

Telefoon : +31 (0)850 470486

Mobiel : +31 (0)6 46855372
KvK Rotterdam : 24491885

  • Home
  • NIEUWS
  • Examen veiligheidsadviseur - Extra tijd kopen of regels veranderen