Brand aan boord tanker Antwerpen

Dinsdagmorgen is bij een brand aan boord van de tanker Moritz Schultze in de haven van Antwerpen één persoon gewond geraakt. Hij is met rookvergiftiging per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

De brand onstond in de machinekamer van het schip dat was gevuld met Ethhyleen. Samen met de bedrijfsbrandweer van het naburig gelegen Esso wist de brandweer van Antwerpen de brand redelijk snel onder controle te krijgen. Ondanks een kortstondige rookontwikkeling, is er geen verdere hinder in de omgeving ontstaan.  Omstreeks 11.30 was de brand volledig geblust.

Volgens de brandweer is er nimmer enig risico geweest dat de brand de lading aan boord van het schip zou aanstralen. Ethyleen is een niet giftig brandbaar gas (UN 1038) dat onder andere gebruikt wordt in de chemische industrie. Het wordt vaak gebruikt bij de productie van polyetheen (plastic). Ethyleen is ook een belangrijke en natuurlijk plantenhormoon dat in de land- en tuinbouw wordt gebruikt om de rijping van vruchten te bevorderen.

GEVSTOF LOGO NEW

OVER   

Over Gevaarlijkestoffen.NET

Telefoon : +31 (0)850 470486

Mobiel : +31 (0)6 46855372
KvK Rotterdam : 24491885

BLIJF OP DE HOOGTE  
En schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Home
  • NIEUWS
  • Brand aan boord LPG tanker Antwerpen