DMCR introduceert asbest telefoon....

DCMR lanceert een speciale asbesttelefoon. Bedrijven en particulieren uit 13 gemeentes in onze regio kunnen hier terecht met al hun vragen over asbest. Wie de asbesttelefoon belt, krijgt rechtstreeks een asbestdeskundige aan de lijn.

Meldplicht
Iedereen die asbest wil verwijderen moet dit altijd melden via het omgevingsloket. DCMR toetst de melding namens de gemeente en beoordeelt of het asbest op de juiste manier verwijderd wordt. Zo mogen in heel veel gevallen alleen gecertificeerde bedrijven bedrijfsmatig asbest verwijderen. En voor gebouwen van voor 1994 is vaak een asbestinventarisatierapport nodig.

Asbesttelefoon
Vanaf maart 2020 kunnen bedrijven en particulieren met al hun vragen over asbest terecht op telefoonnummer 010 246 86 56. Via dit speciale telefoonnummer kan men advies vragen over het indienen van sloopmeldingen en het verwijderen van asbest. Twijfelt u bijvoorbeeld of u een asbestinventarisatierapport nodig heeft? Dan kunt u de asbesttelefoon bellen. Ook bedrijven kunnen hier met hun vragen terecht.

“Doordat mensen nu met één telefoontje hun vragen vooraf aan een asbestdeskundige kunnen voorleggen, verwachten we dat we veel meer sloopmeldingen in één keer kunnen goedkeuren. Dit kan veel tijdverlies en ergernissen voorkomen”.

Vorig jaar ontving DCMR 1.300 sloopmeldingen. Bijna 25% hiervan werd direct afgekeurd. De meeste sloopmeldingen werden afgekeurd, omdat de rapportages bij de ingediende sloopmelding niet kloppen.

De asbesttelefoon is op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 16.00 uur. Buiten kantooruren kunt u uw vragen stellen via het formulier op de website. DCMR streeft er naar om de eerstvolgende werkdag uw vraag te beantwoorden.

Aangesloten gemeentes
In 2019 hield DCMR toezicht op het verwijderen van asbest voor de gemeentes Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Albrandswaard, Barendrecht, Nissewaard, Brielle, Vlaardingen en Lansingerland. In 2020 zijn hier Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Schiedam, Maassluis en Westvoorne bijgekomen.

Bedrijven en inwoners van de gemeentes Rotterdam en Goeree-Overflakkee die vragen hebben over asbest kunnen contact opnemen met de desbetreffende gemeente.

BRON : DCMR

 

 

OVER

Over Gevaarlijkestoffen.NET

Telefoon : +31 (0)850 470486
Mobiel : +31 (0)6 46855372
KvK Rotterdam : 24491885

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE
En schrijf je in voor onze nieuwsbrief